Weekendprogramma H.V. DOS 🔴⚪️
30 oktober 2021
Programma 6/7 november
5 november 2021

De D-jeugd laat een spannende wedstrijd zien, de meiden B van DOS/HVC winnen opnieuw. Ook de dames en herenselectie weten de punten thuis te houden. Zie hieronder alle uitslagen van afgelopen weekend.

Op zaterdagavond werd er gespeeld door onze heren, thuis in sporthal de Klabbe, tegenstander van de avond UGHV uit Ulft. De heren kwamen uitstekend uit de startblokken, binnen de kortste keren was het 4-0. De dekking stond goed, waardoor de keeper vaak redding bracht. De marge kwam in de eerste helft niet in gevaar, er werd gerust met een 18-10 voorsprong. Na de rust kwamen de heren sterk uit de kleedkamer, al duurde dit maar even. De heren speelde niet meer hun eigen spelletje, waardoor tegenstander UGHV kansen rook. Gelukkig duurde de wedstrijd net lang genoeg om deze winnend af te sluiten. Eindstand 30-29.

Al vroeg werd er op zondag gespeeld in Zwartemeer door onze F-jeugd, dit geheel met trots in hun nieuwe tenue. Coach Inge Bakker benoemd te kunnen zien dat de kids steeds meer het spelletje beginnen te snappen, spelen goed samen en hebben veel plezier. Achteraf toch iets teleurgesteld dat de wedstrijdjes zo kort zijn, de kids gaven bij de coach aan nog lang niet moe te zijn. Tijdens de wedstrijd maken ze zich niet druk om de doelpunten, achteraf wordt er gezegd: ‘als we met punten deden, hadden we alles gewonnen vandaag hoor!’

Naast Zwartemeer, werd er door onze B-meiden gespeeld in Klazienaveen. Die afgelopen zondag al de 4e wedstrijd van het seizoen speelde, zoals coach René Kuiper benoemd: ‘de meiden beginnen steeds meer aan elkaar te wennen, je merkt dat ze goed op elkaar ingespeeld raken’. Aanvallend waren Demi Rink en Lién Jalving goed op schot, verdedigend maken alle speelsters een erg goede indruk. Keepster Esmée Kuiper liet haar kwaliteiten nog maar eens zien op doel, met vele goede reddingen. Eindstand 19-23 in het voordeel van DOS/HVC.

Tabak Installatietechn/DOS dames 2 speelde een uitwedstrijd in Hoogeveen. Om de eerste plaats te behouden, moest er worden gewonnen van Kwiek, wat achteraf een moeilijke klus bleek. Pas de laatste twintig minuten begon het team hun eigen spel te spelen, wat achteraf te laat was. Er werden veel open kansen gemist en de overkomende hoek mocht te vaak scoren vanaf de cirkel. Helaas geen twee punten vandaag, eindstand 21-18.

De D-jeugd won de vorige competitie met gemak, dat was gistermiddag niet het geval. Voor de kijkers een leuke en spannende wedstrijd. Er werd op een hoog tempo gespeeld tegen E&O, de wedstrijd ging de gehele tijd gelijk op. Coach Claudia Brinkman benoemd van zowel DOS/HVC als E&O leuke aanvallen te hebben gezien, wat de wedstrijd erg spannend maakte. Uiteindelijk trok DOS/HVC aan het langste eind, pakte twee punten door te winnen met 16-15.

De meiden C-jeugd kon de twee punten goed gebruiken, om stevig aan kop te blijven. DOS/HVC is het enige team die al vier wedstrijden heeft gespeeld. Gistermiddag werd er gehandbald tegen Actief uit Paterswolde. De dekking stond redelijk goed, aanvallend zat het niet helemaal mee. Keepster Lisanne Braam liet ook vandaag weer haar kwaliteiten zien, door vele stops. Coach Sayen de Vries was niet geheel tevreden met één punt, dit hadden er minimaal twee moeten zijn vandaag. Eindstand 15-15.

Tabak Installatiechn/DOS dames 1, kwam ook thuis in actie tegen HVE 2000 uit Erica. De dames kwamen goed uit de startblokken, na een 6-1 tussenstand, kregen ze het toch wat moeilijker. Door wat gemiste kansen, een aantal technische fouten werd er gerust met een 12-6 voorsprong. Kim de Vries liet haar kwaliteiten nogmaals zien door de vele break-outs om te zetten in een doelpunt. Sascha van der Wouden stopte aan het een nog een penalty, wat de eindstand 27-12 maakt.

Aankomende donderdag spelen de dames nogmaals thuis, dit voor een bekerwedstrijd tegen Navique/SVBO dames 1. De wedstrijd begint om 19.30u, wees welkom om de dames aan te moedigen in hun bekeravontuur.
Vrijdag wordt er ook gespeeld in sporthal De Klabbe, dit door onze recreanten. Er wordt gestart om 20.00u tegenstander van de avond JD Techniek/Hurry-Up.