Voedingsbeleid kantine HV DOS

De handbal vereniging DOS (door oefening sterk) heeft een omgeving waar gezond eten en drinken gemakkelijk is. We vinden het belangrijk dat het aanbod en de uitstraling in de kantine daarom ook gezonde producten bevat, omdat dit bijdraagt aan de gezonde ontwikkeling en leefstijl van onze leden/medewerkers en bezoekers. We vinden het belangrijk dat het aanbod en de uitstraling in de kantine en onze koelingen gezond is. Daarom werken we volgens de Richtlijnen Gezondere Kantines die zijn opgesteld door het Voedingscentrum. We maken hiermee de gezonde keuze de makkelijke keuze. Onze kantine heeft de volgende basis:


De kantine biedt in elke productgroep minstens één betere keuze aan

Binnen de verschillende aangeboden productgroepen (zoals dranken, brood, zuivel, etc.) biedt de kantine minstens één betere keuze aan. Dit geldt voor het uitgestalde aanbod én voor het aanbod in de koelingen. Betere keuzes zijn gedefinieerd door het Voedingscentrum.


Op de opvallende plaatsen liggen betere keuzes

De kantine hanteert deze drie uitstralingspunten: 1. Op de opvallende plaatsen bij het uitgestalde aanbod staan alleen de betere keuzes 2. Op de opvallende plaatsen in de koelingen staan alleen de betere keuzes 3. In het weekend als we eten aanbieden op de bar, staan daar ook de betere keuzes


Onze kantine stimuleert water drinken

In onze kantine is water altijd beschikbaar. We bieden flesjes water aan, hebben watertappunten en gebruiken de Team:Fit tap.


Handbal vereniging DOS werkt structureel aan een gezonde kantine

Ieder jaar brengen wij het aanbod in de kantine in kaart met de Kantinescan en rapporteren we de uitkomst aan het bestuur van de handbalvereniging DOS.


Wij hebben hiermee een bronzen kantine

Onze ambitie: De ambitie van hv DOS is om vanaf het seizoen 2020/2021 een gezondere kantine te hebben die voldoet aan het predicaat ”Bronzen Kantine” . Hier stopt onze ambitie niet! Indien de mogelijkheden en middelen aanwezig zijn om door te groeien naar zilver, zullen we dit zeker ten uitvoer brengen.


TEAM:FIT

Hv DOS heeft een omgeving waar gezond eten gemakkelijk is, omdat dit bijdraagt aan de gezonde leefstijl van onze medewerkers/leden en klanten. We vinden het belangrijk dat het aanbod en de uitstraling in de kantine en sportvereniging gezond is. Daarom werken we volgens de richtlijnen Gezonde Kantines die zijn opgesteld door het Voedingscentrum. We maken hiermee de gezonde keuze de makkelijk keuze.