Het weekend programma, met ook eindelijk onze herenselectie in actie!
8 oktober 2021
Beide damesteams pakken 2 punten, meiden C-jeugd boekt grote overwinning.
18 oktober 2021

Een aantal teams speelde dit weekend hun eerste thuiswedstrijd in sporthal De Klabbe. De H/F-jeugd had een toernooi in Beilen & ook wat teams kwamen in actie bij een uitwedstrijd. Zie hieronder alle uitslagen van dit weekend.

De herenselectie speelde afgelopen zaterdag de eerste wedstrijd van het seizoen. Er werd gespeeld tegen Udi 1896, de heren uit Arnhem zijn al vaker in sporthal De Klabbe geweest. Beide teams zijn vorig seizoen gepromoveerd naar de tweede divisie. Na een moeizame eerste helft, waarbij het duidelijk zichtbaar was dat er al lange tijd niet op wedstrijdniveau gespeeld was. In de tweede helft nam het team van Nanno de Vries afstand & gaf de voorsprong niet meer uit handen. Eindstand 27-25.

Daar waar de heren op zaterdagavond thuis speelde, moest het eerste damesteam naar Heeten, voor een wedstrijd tegen Plus Severijn/Heeten. Een erg spannende, maar leuke wedstrijd, waar Emily van der Ploeg en Demi Rink beide hun debuut hebben gemaakt in het eerste team. Met een ruststand van 11-13 in het voordeel van onze dames, werd het aan het eind toch nog erg spannend. Met nog 1 minuut te spelen, kreeg DOS een penalty mee, stand 25-24. Kim de Vries, scoort haar laatste poging van de wedstrijd en zorgt ervoor dat er met 1 punt naar Emmer-Compascuum terug wordt gereden. Topscoorder: Yasmien Abunijmeh.

Ook op zondag werden er flink wat wedstrijden gespeeld. Zo kwam de E-jeugd voor het eerst thuis in actie, deze toppertjes speelde al beter als vorige week en hebben keurig gehandbald. De wedstrijden zijn erg leuk en zeer leerzaam. De H-F jeugd vertrok al vroeg uit Emmer-Compascuum, er werd een toernooi gespeeld in Beilen. Inval coaches Saskia en Anouk zaten op de bank voor de begeleiding en zorgde ervoor dat alle kids in actie kwamen. Er werd goed & erg fanatiek gehandbald!

Zo mochten de meiden C-jeugd gecoacht door Sayen de Vries, voor het eerst thuis een wedstrijd handballen. Er werd gespeeld tegen V&S uit Groningen. De meiden hebben de gehele wedstrijd voor gestaan en gaven dit dan ook niet meer weg. Eindstand 20-13. De meiden B-jeugd spelend in Stiens, konden er helaas niet voor zorgen om twee punten mee terug te nemen naar huis. Er werd verloren met 20-15. Aankomend weekend spelen ze weer thuis, op zondag tegen Borger.

Onze D-jeugd, vorige week in Zwartemeer geen punt gepakt, afgelopen weekend thuis spelend tegen HVZ-Vivendi werden er wel twee punten gepakt. EN HOE! Hoogtepunten: goed samen spel, leuke aanvallen, vele doelpunten en een goede samenwerking in de verdediging met de keeper. Mede door erg goed keeperswerk van David Koops, die geen 1(!) bal door heeft gelaten, werd de wedstrijd winnend afgesloten. Eindstand 20-0.

Dames 2 afgereisd op zondagochtend naar Stadskanaal spelend tegen Jahn II, pakt weer twee punten. Ook hier goed keeperswerk van Kirsten Hazelhof, die er voor zorgde dat de meiden van Jahn II niet dichterbij kwamen. Door een goede dekking en leuk samenspel in de aanval, werd de wedstrijd winnend afgesloten 13-22! Aankomende zaterdag (thuis) nemen de meiden van Astrid tenFelde en Annelies Schulte het op tegen S.V.W.W.

Kijktip: Aankomende vrijdag 15 oktober om 20.00u spelen de dames recreanten hun eerste thuiswedstrijd van dit seizoen. Er wordt gehandbald tegen Exito in sporthal De Klabbe. Afgelopen donderdag werd er helaas in en tegen Beilen verloren. Aankomende vrijdag een nieuwe poging! Noteer jij het? ✍🏼 📅