Ook 2 keer winst voor onze dames
7 september 2020
Laatste oefenweekend voor de start van de competitie!
17 september 2020

Heren sluiten oefencampagne winnend af – 27 september eerste (uit) wedstrijd!

Na een viertal oefenwedstrijden waren de reserves van E&O, tevens competitiegenoot, gisteravond de laatste tegenstander in de oefencampagne van de DOS-heren. Na de nodige personele problemen kon trainer de Vries deze avond beschikken over een nagenoeg complete selectie.

E&O2, door het stoppen en/of doorschuiven van routiniers en talentvolle spelers, is een sterk veranderde ploeg ten opzichte van vorig jaar. Desalniettemin betrad een brede, fit ogende doch jonge groen-witte selectie om half 9 het parket.

De start van de wedstrijd, met Massimo Capone terug aan de cirkel voor DOS was overduidelijk voor de Compascuumers. Via 3-0 en later 3-1 werd er bij 9-3 vlot een ruime marge neer gezet. Zoals in de vorige oefenwedstrijden was het hernieuwde wapen, de break-out vooral vanaf de rechterkant effectief. Keeper Michel de Vries wist in de eerste helft na veel stops regelmatig de hoekspelers op maat te bedienen. Coach de Vries, vanaf heden ‘NdV’ (om verwarring te voorkomen uiteraard) kon rustig door wisselen en met fraaie combinaties werd bij rust een stand van 18-9 genoteerd.

Na rust bleef hetzelfde wedstrijdbeeld heersen. E&O wist af en toe via fraaie en snelle combinaties het net te vinden maar even vaak stond DOS-doelman Sjoerd Grit zijn voormalig teamgenoten in de weg. E&O hanteerde veelal een offensieve dekking, DOS wist echter vaak via de overgang met twee cirkels alsnog het net te vinden. De rappe middenopbouwer van E&O viel na een ongelukkige botsing helaas geblesseerd uit maar werd gauw vervangen door eerst toeschouwer en later dus speler, Michael Wennink. Ondanks veel stops van E&O doelman en routinier Bas Bulthuis wist DOS met name via de lijn de voorsprong verder te vergroten. Uiteindelijk werd de stand 35-20.

Wederom was coach NdV tevreden. Met nog anderhalve week trainingsarbeid voor de boeg staat zondag 27 september de eerste competitiewedstrijd op het programma. Tegenstander bij deze rentree in de tweede divisie is studentenvereniging Ha-STU