Voorbereiding seizoen 2020-2021 (Heren)
2 september 2020
Ook 2 keer winst voor onze dames
7 september 2020

Heren zegevieren drie keer tijdens oefentoernooi!

Na twee weken trainingsarbeid onder kersverse trainer Nanno de Vries stonden afgelopen weekend de eerste krachtmetingen op het programma. In Zwartemeer werd in toernooivorm een serie oefenduels afgewerkt tussen competitiegenoot H.V.C., de reserves van Hurry-Up, de A-jeugd van Hurry-Up, uitkomend in de landelijke jeugddivisie en tot slot onze mannen van D.O.S.

Vanwege uiteenlopende redenen kon de Vries niet beschikken over de diensten van Massimo Capone, Kjeld Kaiser, Michel de Vries (D), Sjoerd Grit (D) en Jeffrey Scholtens. Desondanks wist de vermagerde Compascuumse formatie alle drie de tegenstanders achter zich te houden.

In partijen van 2 x 25 minuten werd eerst Hurry-Up 2 met ruime cijfers verslagen. Na een rustpauze van 2 wedstrijden bleken onze mannen ook een maat te groot voor de jonge gretige A-ploeg van Hurry-Up (met onder andere voormalig DOS-spelers Martijn Bijl, Mike Weitering en Rick Schulte). Tot slot speelden onze mannen voor het eerst sinds de promotie van H.V.C. weer de officieuze Compascuumse Derby. Na een sterke start van H.V.C. (0-3) wist de Rood-Witte formatie na 10 minuten de leiding te pakken en gaf deze niet meer weg. Nieuwkomer Mike Schimmel maakte met fraaie goals indruk, terug van weg geweest maakte Dennis Niemeijer vanaf de rechterkant veel goals.

Rappe linkerflank speler Leon de Koning viel ongelukkig uit met een blessure aan de linker elleboog maar kon na een kort ziekenhuis bezoek zijn bijdrage leveren aan de derde helft.

Met drie oefenzeges was trainer de Vries tevreden. Komende dinsdag 8 september oefenen de heren tegen Emlicheim, het duel start om 20.30 in sporthal de Klabbe. Ook wederom is publiek beperkt welkom.