Het programma voor dit weekend, met op zondag de Compascuumse derby
11 februari 2022
Dames winnen op Erica bij HVE 2000.
18 februari 2022

De dames midweek & ook de meiden B-jeugd kwamen dit weekend niet in actie. Wel mocht eindelijk onze jongste jeugd weer iets anders als trainen, voor beide F-teams stond een toernooi op het programma. De nieuwe tenues werden weer uit de tas gehaald, eindelijk mochten ze weer. Binnenkort zijn ze ook te zien in Sporthal De Klabbe, houd 9 april, vast vrij in uw agenda.

Zaterdagavond werd er door de selectie van Mike van Rooden gespeeld in Leeuwarden. Na een ruststand van 14-12, waar de dames het in de tweede helft nog erg spannend maakte, was de wedstrijd helaas net te kort voor twee punten. Eindstand 23-22. Aankomende donderdag wordt er een inhaalwedstrijd gespeeld op Erica tegen HVE 2000, aanvang 19.30u.

Zondagochtend was het de beurt aan de fusieploeg HVC/DOS E1, eindelijk mochten ook zij voor eigen publiek hun handbalkwaliteiten showen. Want wat is er nou toch leuker, als spelen voor publiek. Het levert in ieder geval vrolijke gezichten op. De D-jeugd speelde in Rolde tegen Unitas, met een ruststand van 7-14 & vele leuke acties werd er uit eindelijk gewonnen met 11-26. Het team van coaches Claudia Brinkman & Martine Hummel, blijft maar winnen!

De meiden C-jeugd onder leiding van Sayen de Vries, hadden zondagmiddag in Barger-Oosterveld een totale off-day. De leeftijdsgenoten van SVBO waren de dames de baas & wonnen met 30-6. Zondag 13 maart, wordt de laatste wedstrijd van het programma gespeeld tegen Blue Stars. Onduidelijk is nog, hoe het NHV het inhaalprogramma er uit gaat laten zien.

Zondagmiddag 13.30u werd het eerste fluitsignaal gegeven door beide scheidsrechters, de Compascuumse derby ging van start. De thuis spelende club HVC, lieten de heren van Nanno de Vries vanaf het begin zien, waar voor gestreden werd: ‘twee punten!’ Met een ruststand van 14-11 in het voordeel van HVC, kwamen de heren nog even dichtbij, na 27-25 werd het uit eindelijk 30-25. De winst in de Compascuumse derby voor sporthalgenoot HVC, die de eerste twee punten wisten binnen te halen, gefeliciteerd! Eerst volgende wedstrijd voor de heren staat gepland op zondag 6 maart, thuis tegen Hurry-Up.

Dames 2 op zondagmiddag zonder coach Astrid TenFelde, maar door twee top inval coaches, werd er gewonnen in Stadskanaal. Met hulp van B-junioren Demi Rink, Sophie Tienstra en Nina Hummel werd er de eerste helft gerust met een 15-11 tussenstand. De eerste helft niet naar wens gespeeld, maar de tweede helft als team goed herpakt, met een goed spelende Demi Rink. Onder leiding van Guido Rink & Ronald Schulte werd er uit eindelijk gewonnen met 24-26. Weer twee puntjes mee naar Emmer- Compas. En Guido & Ronald, die mogen dus vaker in vallen bij uitval van coach Astrid TenFelde, dat is duidelijk!