Nieuwe sponsor: ‘Build2enjoy’
30 augustus 2021
Competitie 2021-2022 staat voor de deur
1 oktober 2021

Daar waar de damesselectie het gehele weekend te vinden was in sporthal De Klabbe, oefende ook de jeugd weer voor het eerst. Het trainingsweekend van de damesselectie, vele uurtjes trainen in de benen + 2 wedstrijden verdeeld over zaterdagavond en zondagmiddag.

Zaterdagavond werd er door de dames geoefend tegen Actief Klazienaveen. Het tweede team kwam als eerste in actie, het team werd aangevuld door 3 B-jeugd speelsters: Demi Rink, Sophie Tienstra & Celine Weitering. Het was de tweede oefenwedstrijd, invallende coaches Isa Hendriks en Daniëlle Middeljans zagen het tweede team winnen met 21-19.

Om 20.30u het start signaal van het eerste team, spelend tegen Actief Klazienaveen met als coach, oud DOS speelster Sandra Louissen. Het duurde even voor de dames wat konden uitlopen, maar met vele snelle aanvallen en mooi afgeronde doelpogingen werd er gewonnen met 32-21.

Ook op zondagochtend werd er getraind, er werd gezamenlijk wat gegeten & opnieuw gespeeld. Het tweede team mocht als eerste aantreden, tegenstander Navique/SVBO 2. Weer aangevuld met wat toppers uit de B-jeugd: Emily van der Ploeg, Nina Hummel, Aimy Trom & Celine Weitering. Helaas zagen coaches Arnold Weitering & Hennie de Vries, de tegenstander met de winst er van door gaan. SVBO weet te winnen met 16-26. Beide heren waren tevreden over het gespeelde spel, waaronder ook de B-meiden zeker hun waarde toonde.

Afsluiter van de zondagmiddag: Tabak Installatietechniek/DOS DS1 – Navique/SVBO DS1. De buur die uitkomt in de tweede divisie van Nederland, kwam op bezoek in sporthal De Klabbe. Wat oude gezichten kwamen voorbij: ‘ Nastasja Jalving, Kelly Kolthof, Soraya Wassen & Danique Hensens’ allen ooit gespeeld voor handbalvereniging DOS kwamen nu in actie bij de tegenpartij. De dames van DOS, bij rust op een voorsprong, die tot aan het einde van de wedstrijd niet meer werd weggegeven. Daar waar de dames van DOS leuke, snelle aanvallen om toverde in een doelpunt, deden ook de dames van SVBO dit, waardoor het verschil aan het eind wat kleiner werd. Met flink wat uren trainen in de benen werd ook deze wedstrijd winnend afgesloten, eindstand: 26-23.

Een aantal jeugdteams oefende in Barger-Oosterveld. Zondagochtend werd er al vroeg gestart, zo kwam de D-jeugd twee keer in actie. Door het coronavirus was het spelen van een wedstrijd, enige tijd geleden voor de jeugdteams. Het was dan ook even wennen om weer samen te mogen spelen. Onder leiding van coaches: Claudia Brinkman & Martine Hummel, werden beide wedstrijden winnend afgesloten (6-17 & 4-15).

Ook mocht de meisjes C-jeugd eindelijk weer eens een wedstrijd spelen. De C-jeugd een combinatie team samen met HVC, hebben een aantal uurtjes samen getraind maar zijn toch nog aardig ‘nieuw’ voor elkaar. Dit mocht zeker de pret niet drukken, er werd leuk gespeeld, maar helaas nipt verloren. Met 2 d-jeugd speelsters: Sanne de Vries & Dionne Veldhuis werd er toch zeker een goede pot neer gezet. Coach René Kuiper, ziet zijn team helaas verliezen met 14-11.

Een weekend met zoveel handbal is voor een ieder toch zeker een tijd geleden. Maar toch zagen we vele blije gezichten, een leuk gevulde sporthal & na afloop gezelligheid in de kantine. Op naar nog meer handballende weekenden!