Competitie 2021-2022 staat voor de deur
1 oktober 2021
Het weekend programma, met ook eindelijk onze herenselectie in actie!
8 oktober 2021

Op 28 september 2020 werd de eerste en tevens ook de laatste competitie wedstrijd voor het seizoen 2020-2021 gespeeld. Door het coronavirus zijn vrijwel alle teams vorig seizoen maar 1 wedstrijd in actie gekomen. Afgelopen weekend was er voor bijna alle teams dan ook weer een vreugde moment bij het aanfluiten van de start van het nieuwe seizoen.

De damesselectie mocht de eerste wedstrijd van het weekend aftrappen tegen E&O dames 2. Het begin van de wedstrijd begon wat stroef, de teams leken even te moeten wennen aan de manier van spelen van elkaar. Naar een kwartier liep DOS uit, waardoor het ook ging rusten met een redelijk grote marge. Na veel snelle aanvallen waarbij Yasmien Abunijmeh vaak het eindstation was met daarbij ook een aantal fraaie stops van keepster Lynn Rijsdijk. Met een penalty’s van Jessica de Vries en zo nog vele doelpuntenmakers, werd er uit eindelijk gewonnen met 32-23. Veel blije gezichten, de twee punten zijn voor de dames van DOS!

Op zondagmorgen werden er ook flink wat wedstrijden afgerond. Waarbij de dames B-jeugd onder leiding van coach René Kuipers ook thuis mochten aantreden tegen VAKO uit Vries. Na veel trainingsuren, een aantal oefenwedstrijden was het voor het fusie team DOS/HVC eindelijk zover! De meiden uit Vries, kwamen niet naar Emmer-Compascuum om het onze meiden gemakkelijk te maken. Na een tussenstand van 10-17 knokte de meiden zich terug tot 14-17, het harde werken was helaas net niet genoeg voor twee punten. Aankomende zondag wordt er gespeeld in Stiens tegen F.H.C.

Zo mocht ook het combi team HVC/DOS E1 voor het eerst samen in actie komen, dit spelend in Klazienaveen tegen Actief. Speelplezier was er zeker, want een wedstrijd spelen is natuurlijk het allerleukste. Zo benoemde speelster Vera, het in ieder geval niet eerlijk te vinden dat de punten naar Actief gingen. Want hun team had toch echt de eerste 20minuten gewonnen, dus waarom dan niet de hele wedstrijd? Fanatiek? Dat zeer zeker!
Naast Klazienaveen werd er ook in Zwartemeer gespeeld door onze D-jeugd. Een erg leuke en spannende wedstrijd, waarin Hurry-Up uit eindelijk de twee punten verdiende door te winnen met 13-10. Coach Claudia Brinkman benoemd: ‘De tweede helft was de verdediging iets minder, maar een ieder mag zeker tevreden zijn!’

In Sleen werd ook gespeeld, dit door de meisjes C-jeugd van DOS/HVC. De eerste helft verliep wat stroef, maar de tweede helft speelde de meiden wat meer op tempo, wat ook leidde tot meer doelpunten. Zo speelde er ook twee d-jeugd speelsters mee, Dionne Veldhuis en Babet van der Ploeg sloten aan, naar hun eigen gespeelde wedstrijd. Babet liet haar kwaliteiten zien in het doel, dit ging erg goed! Uiteindelijk werd er gewonnen met 13-22 & kan het team van coach Joerik Grummel tevreden terug kijken op de wedstrijd.

In Emmer-Compascuum werd het weekend afgesloten door het tweede dames team van DOS. Onder leiding van Astrid tenFelde en Annelies Schulte, speelde de meiden een erg goede & snelle wedstrijd tegen het tweede team van Borger. Met veel goals hadden Ilse Schulte & Isa Hendriks (beide 11goals!!) een duidelijk aandeel in de gewonnen wedstrijd. Zo pakte beide keepsters Rosa Louwes en Sascha van der Wouden ook veel stops! Uitslag: 36-18 🎉

De herenselectie heeft nog even moeten wachten met de eerste competitie wedstrijd. De wedstrijd tegen E&O ging niet door, de club heeft zich terug getrokken uit de Tweede Divisie. Zo wordt er door onze heren aankomende zaterdag, thuis gespeeld tegen oud bekende: Udi 1896.

Aankomende donderdag spelen de recreanten van DOS/HVC de eerste wedstrijd van het seizoen 2021-2022 in & tegen Beilen.