Winst dames 1 op SDOL
5 maart 2022
Een zonnig weekend voor de boeg met meerdere uitwedstrijden.
11 maart 2022

Een nieuw speelweekend voor bijna alle teams, alleen de meisjes C-jeugd was nog een extra weekend vrij. Een weekend waarin de dames op zaterdagavond al een 36-16 overwinning hadden geboekt op SDOL uit Lutterberg.

Beide F-jeugd teams kwamen in actie, de jongste jeugd kon weer genieten van wat speelminuten & handbalplezier. Ook de E-jeugd boekte ook een overwinning in Oosterhesselen. 

De D-jeugd wist voor eigen publiek twee punten te pakken, er werd ruim gewonnen (30-8!) van V&S uit Groningen. DOS/HVC is de nummer 1 van de competitie, nummer 2 E&O heeft 3 wedstrijden (&6punten) minder gespeeld.

Coach René Kuiper, zag zijn dames in eigen huis winnen van F.H.C. uit Stiens en stijgen daardoor een plek op de ranglijst (nr2). Met een ruststand van 15-16 stonden de dames nog aan de verkeerde kant van de score. Door de offensieve dekking in de tweede helft, werden er vele ballen onderschept met uiteindelijk een eindstand van 30-25. 

Dames 2 maakte er een spannende wedstrijd van, 14 doelpunten tegen aan het eind van de wedstrijd is een ruim voldoende. Maar 13 doelpunten voor, is veel te weinig voor een overwinning. Helaas zagen coaches Astrid TenFelde en Annelies Schulte de dames de partij niet winnend sluiten, waardoor tegenstander SVWW met de twee punten huiswaarts keerde. 

Door het verlies blijft de koppositie voor DOS, maar komt SVWW op dezelfde hoogte 12 punten uit 8 wedstrijden. 

De laatste partij van de middag was voor onze heren, de derby tegen JD/Techniek Hurry-Up HS2. 

JD/Techniek met veel jeugdige talenten en (oud) spelers uit heren 1, kwamen fit voor de dag. Door veel break-outs kwamen zij al snel op voorsprong, binnen no time was de stand

Onze heren kwamen moeilijk tot scoren, na 20 minuten was er pas 6 keer gescoord. Maar door een goed keepende Michel de Vries, wist Hurry-Up DOS vooral pijn te doen in de snelle tegen aanval. De tweede helft verliep voor DOS beter, er werd wat meer gescoord en vooral Robbin Kuhl had hier zijn aandeel in. Ook pakte onze heren zelf wat snelle tegen aanvallen en break-outs mee, wat de eerste helft moeizaam ging. 

Hurry-Up bleef geconcentreerd spelen en scoren, oud gediende Ronald Suelmann deed de heren met vele goals in de tweede helft pijn. De punten gingen mee richting Zwartemeer, eindstand 20-31. Aankomende zaterdag een spannende uit wedstrijd tegen de nummer 4 Reehorst, beide teams hetzelfde aantal punten.  

Aankomende vrijdag (20.30u) zijn ook de dames midweek DOS/HVC weer te bewonderen in sporthal De Klabbe, er wordt gespeeld tegen Handbal Hardenberg.