Vol speelweekend in De Klabbe
18 maart 2022
Vol programma voor onze dames.
21 april 2022

Vrijwel alle teams speelde een thuiswedstrijd dit weekend. Er werd zowel op zaterdag als zondag gehandbald. De recreanten waren vrijdagavond vrij en ook de meisjes C-jeugd hadden een extra weekend vrij.

Zaterdagavond werd het handbal weekend geopend door de heren van Nanno de Vries. Na drie verlies partijen achter elkaar, zijn er weer 2 punten binnen gehaald tegen AHV Achillis. De heren kwamen goed uit de startblokken, met Kjeld Kaiser op de linkerhoek, die een verdienstelijke wedstrijd speelde. Op rechts Jesse Hoesen, fanatiek & gescoord vanaf de hoek. Met een ruststand van 17-14 ging DOS aan de leiding. Door een goed spelende Massimo Capone & een sterk keepende Michel de Vries (dubbele stop —> penalty en schot) liepen de heren uit. De marge van 3 kwam niet in gevaar, eindstand 31-27.

De D-jeugd won zondagmorgen voor de twaalfde keer. Door een zieke keeper David Koops maar goede vervangers kwam Actief tot 8 doelpunten. DOS daarin tegen scoorde 29 keer. Pakt twee punten en blijft nummer 1.

De meiden B-jeugd verloren afgelopen woensdag in Zwartemeer de inhaal wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten uit Klazienaveen. Gistermorgen wisten ze de partij naar zich toe te trekken. Met goed keeperswerk van Esmee Kuipers en uitblinkers Amy Tromp & Emily van der Ploeg werd er gewonnen met 23-18!

De dames van Astrid tenFelde en Annelies Schulte verloren de laatste thuiswedstrijd, maar herpakte zich gistermiddag tegen buur Hurry-Up. Veel balverlies en niet afgemaakte kansen aan de kant van DOS, tevreden waren de meiden niet helemaal. Ruststand 10-10. Door een goede dekking met goed keeperswerk werd er uit eindelijk gewonnen met 23-21.

Dames 1 gistermiddag spelend tegen de dames van Travelbags/HV Zwolle, de nummer 10 van de competitie. Via 0-4, 12-3 liepen de dames flink uit in de tweede helft. Keepster Lynn Rijsdijk stopte 3(!) penalty’s. Veel break-outs aan de kant van DOS levert de tweede helft vele goals op. Eindstand 35-11 + de koppositie.

Ook werd er weer fanatiek gehandbald door de jongste jeugd. Beide H/F-jeugd teams hadden een mini toernooi, vele goals, blije en fanatieke kids. Ook de E-jeugd spelend in Paterswolde mocht weer aan de bak gistermiddag. Na een wedstrijd handballen stonden ze vanavond weer op het trainingsveld in Barger-Compascuum.