Nieuwe corona maatregelen, geen bezoek bij wedstrijden. Bekijk de Compascuumse derby live op je telefoon!
13 november 2021
Koppositie dames 2, winst voor de D en C-jeugd.
15 november 2021

Heren 1 in derby waardige wedstrijd langs buur H.V.C.

Gevoelsmatig toch de belangrijkste wedstrijden van het seizoen, de twee confrontaties met Compascuumse wederhelft, H.V.C. Juist net voor de eerste van deze twee ontmoetingen werd besloten dat deze zonder publiek plaats moest vinden, helaas. Toch kwamen twee tot-op-het-bot gemotiveerde ploegen op zondagmiddag 14 november het parket op. DOS trainer/Coach Nanno de Vries bestempelde de wedstrijd op voorhand al als de Ruhr-Derby van het handbal, een aardig affiche.

DOS, ondanks een aantal blessures gedurende de laatste weken doet met 6 uit 4 aardig mee in de Tweede Divisie. Buur H.V.C. wist vorig weekend een eerste punt af te snoepen van hoogvlieger VIOS. Desalniettemin spelen in ‘de derby’ andere krachten, de afgelopen 10 jaar werd een Compascuumse derby nooit in een groot voordeel van één van beide ploegen beslecht.

Zonder publiek maar met twee personen achter de camera’s (Mike bedankt!) werd de wedstrijd begonnen door H.V.C., met een mooie vlieger gaven ze direct het visitekaartje af. Daarna werden de intenties van de oranjehemden direct duidelijk. Spelverdeler aan DOS-zijde Robbin Kuhl werd vanaf minuut 1 vast gezet. Klein tipje van de sluier, hij zou uiteindelijk toch een aantal keren het net vinden. Coach de Vries pareerde de tactische zet van H.V.C. door Robbin op het midden te parkeren, dit gaf extra ruimte in de 5-tegen-5 situatie. Voormalig H.V.C.-er Dennis Niemeyer wist zijn oude ploeg vanuit die situatie gelijk pijn te doen, na de 1-1 van Massimo tekende Dennis voor de volgende drie treffers aan DOS zijde, hij zou zijn oude ploeg met 8 treffers uiteindelijk het meeste pijn doen.

Met schutter Sander Greevink de hele wedstrijd langs de kant (liesblessure) was de spoeling op voorhand al dun, echter ook de rappe hoekspeler Ruwan Karstenberg viel in de eerste helft geblesseerd uit. Met de nodige improvisatie aan DOS zijde wist de Rood-Wit Compascuumse ploeg gedurende de eerste helft toch aan de goede kant van de score te blijven. Penalty’s aan DOS zijde werden niet verzilverd maar in de rebound was Jesse Hoesen er tweemaal als de kippen bij. Buur H.V.C. wist voornamelijk vanuit het midden vaak knap het net te vinden, ruststand 14-11.

H.V.C. kwam sterker uit de kleedkamer dan DOS. Bij 14-14 was de eerste gelijke stand een feit. H.V.C., bij tijd en wijle ook improviserend nam bij 14-15 zelfs de voorsprong. Na bijna twintig minuten waarbij over- en weer gescoord werd bleef H.V.C. juist aan de goede kant van de score. Uiteindelijk wist DOS via doelman Michel de Vries knap een tweetal ballen te keren, Niemeyer profiteerde in de break. De laatste minuten stond DOS opbouwer Mike Schimmel op, hij wist in de slotfase 3 keer het net te vinden en DOS weer aan de goede kant van de score te brengen. De wedstrijd werd beslist zoals dat bij derby’s vaak het geval is, met een minimaal verschil. Zoals ook vaker het geval is, de ene ploeg feestvierend, de nummer twee teleurgesteld. Eindstand 26-25.

Met 8 uit 5 bezet DOS samen met de reserves van Hurry-Up de tweede plaats in de tweede divisie. Het Limburgse VIOS voert met 9 uit 6 de lijst aan. Volgende week staat de volgende derby op het programma, dan komen beide nummer 2’s elkaar tegen in Zwartemeer. Om 15.30 zal het eerste fluitsignaal klinken.